Forns

Plat Rustit

Plat Rústic

Encenem el forn de llenya a la temperatura adequada per poder-hi cuinar. Introduïm la llenya a poc a poc (roure, alzina, fruiters, pi ..), a brasa viva i no deixant que s’apagui. Estarà llest quan arribi a la temperatura adequada. El color del forn, a l’inici de la crema serà negre, fins agafar el color blanc característic. Serà aquí quan apartarem les brases a l’interior deixant alguna brasa mig encesa si volem. Tanquem la porta, la boca de la xemeneia i ja tenim el forn a punt per cuinar. El temps de crema aproximat serà als voltants d’una hora.

Mentre es va cremant la llenya, prepararem els plats a cuinar. Amb un forn de 90 cm podrem cuinar fins a 6 cassoles alhora del mateix o diferents ingredients (aprox. 15 plats).

El gran avantatge de cuinar qualsevol plat al forn de llenya, és que no necessita sofregits ni guisats a part, ja que el cuit a la llenya realitza tot el treball per deixar-ho ben gustós.

INGREDIENTS: 
Xoriço, botifarra negre, botifarra de carn, patata tallada a tires o daus. En aquesta recepta no n’hi hem posat, però s’hi pot incloure-hi botifarra blanca i d’ou.

PREPARACIÓ: 
En una cassola, introduïm tots els ingredients, ho salpebrem,  hi tirem un got d’aigua i amb un raig d’oli ho introduïm tot al forn de llenya, que encara hi tindrà una mica de brasa cremant. Amb mitja hora traurem un suculent plat per sucar amb all i oli.

Plat Rústic

Es tracta d’un forn per a la cocció de pizzes o pa, coure carns, com garrí, xai …, peix, verdures … Tria el forn dels teus somnis I fes el primer pas per a gaudir de les teves noves receptes a el forn de llenya !