Forns

Llenties

Encenem el forn de llenya a la temperatura adequada per poder-hi cuinar. Introduïm la llenya a poc a poc (roure, alzina, fruiters, pi ..), a brasa viva i no deixant que s’apagui. Estarà llest quan arribi a la temperatura adequada. El color del forn, a l’inici de la crema serà negre, fins agafar el color blanc característic. Serà aquí quan apartarem les brases a l’interior deixant alguna brasa mig encesa si volem. Tanquem la porta, la boca de la xemeneia i ja tenim el forn a punt per cuinar. El temps de crema aproximat serà als voltants d’una hora.

Mentre es va cremant la llenya, prepararem els plats a cuinar. Amb un forn de 90 cm podrem cuinar fins a 6 cassoles alhora del mateix o diferents ingredients (aprox. 15 plats).

El gran avantatge de cuinar qualsevol plat al forn de llenya, és que no necessita sofregits ni guisats a part, ja que el cuit a la llenya realitza tot el treball per deixar-ho ben gustós.

INGREDIENTS: 
Llenties (no cal posar-les en previ remull), botifarra negra, costelles de porc, xoriço (vermell o negre), os blanc o de pernil, Pebrot verd (amb quatre trossos), cansalada salada, ceba (talla per la meitat ), cap d’all (sencera), pebre vermell, orenga, farigola, aigua, sal i pebre.

PREPARACIÓ: 
Introduïm tots els ingredients excepte les llenties i la botifarra (o botifarra negra). El omplim d’aigua fins a dalt i quan el forn arribi a la temperatura, deixem que acabi de cremar les últimes brases i encara una mica enceses ja podem introduir la cassola o cassoles. Passats ¾ d’hora, introduirem les llenties i la botifarra negra i ho deixem ½ hora més. I Voilà! unes delicioses llenties fetes al forn de llenya.

Es tracta d’un forn per a la cocció de pizzes o pa, coure carns, com garrí, xai …, peix, verdures … Tria el forn dels teus somnis I fes el primer pas per a gaudir de les teves noves receptes a el forn de llenya !