Forns de llenya

Els beneficis de cuinar en forns de llenya, per Gaudir amb Foc

Gaudir de la natura cuinant a l’aire lliure és una pràctica que permet desconnectar del caos de la ciutat i portar un estil de vida amb menys propensió a patir ansietat, estrès i atacs de nervis.
Cuinar en forn de llenya s’ha convertit en una activitat que uneix famílies i amics entorn del foc millorant les relacions socials i oferint als més petits un ensenyament sobre el correcte ús dels recursos naturals i respecte pel medi ambient. Gaudir amb Foc ofereix aquest tipus de forns amb materials resistents i adaptats per a tota classe de coccions.

Com es cuina en un forn de llenya?

Aquest forn està capacitat per a funcionar després que es faci foc en el seu interior, aconseguint els 500 °C ràpidament, ja que absorbeix la calor i el distribueix homogèniament. Gaudir amb Foc comercialitza forns de llenya ideals per a la cocció de pa i pizza i enfornat de carns de tota mena. El seu producte està fabricat amb cementando refractari i maons que mantenen la calor i garanteixen la llarga vida útil del forn. El mateix inclou un tub de sortida de fum amb chapeta tala de tir, un termòmetre integrat a la seva porta i funciona amb llenya o carbó vegetal.
Aquesta companyia comercialitza el forn en tres presentacions, denominades Núm. 1, Núm. 2 i Núm. 3. Cadascuna respon a dimensions de llarg i ample diferenciades, sent el primer el més petit i el tercer, el de major grandària. En ser fabricadors, aquesta empresa crea forns de llenya a mesura per a satisfer les necessitats dels seus clients. Cal assenyalar que totes les seves creacions són artesanals amb materials de primera qualitat.
 Neteja
 Copia el text

Quins beneficis té cuinar en forn de llenya?

Entre els múltiples avantatges que suposa implementar un forn de llenya en la llar, es troba la concentració del sabor, la qual cosa indica que els aliments queden deliciosos i resulten apetitosos, amb millor aroma, color i textura. Així mateix, en cuinar en un forn de llenya, es redueix la presència de greix i els aliments queden sucosos sense necessitat de químics afegits, és a dir, és una manera de cuinar saludable.
Un altre element substancial és l’estalvi energètic, ja que aquests forns retenen la calor de manera natural amb llenya i foc, evitant així la despesa en gas i energia elèctrica, factures que en països com Espanya són cada vegada més costoses. Per això, el forn a llenya és una excel·lent alternativa als mètodes convencionals de cocció.
Un forn de llenya permet estalviar aigua, ja que no requereix neteja excessiva ni crea brutícia com la que sí que ocorre, per exemple, amb una estufa o forn a gas. En aquest sentit, el cuinar amb llenya, es redueix l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera, com el CO₂, i es genera un menor impacte ambiental. 

TIPUS DE FORNS DE LLENYA PER CADA TIPUS DE GASTRONOMÍA

Gaudir amb Foc fabrica 4 tipus de forns de llenya. En primer lloc, el forn de pedra permet arribar a nivells molt alts de temperatura, de gairebé 300 graus centígrads. Aquesta condició millora l'acabat en les masses, per això, és ideal per a fer pizzes o pa, però també per a rostir un porquet, cabrit o qualsevol altra recepta culinària. Per part seva, el forn metàl·lic té funcions similars, però resulta molt més lleuger.
La tercera posició l'ocupa el forn graella, aquest es basa en la combinació d'un forn amb una graella dissenyada per a cuinar els plats més tradicionals que inclouen aliments en brasa. Finalment, el model tipus tandoor és un forn en forma cilíndrica que pot aconseguir temperatures de fins a 480 graus centígrads. Aquests són especials per a l'elaboració de plats de la gastronomia asiàtica com l'índia, la pakistanesa o l'àrab.
Gaudir amb Foc situa les fàbriques en Llinars del Vallés. L'equip experimentat s'encarrega de crear forns de llenya dedicats a aficionats o a professionals, amb materials de llarga durada.

Forns de pedra

Per a la cocció de pizzes o pa, coure carns, com garrí, xai ..., peix, verdures ...!

Forn fabricat amb maons i ciment refractari amb embocadura frontal en maó i porta metàl·lica, proveït de tub sortida de fum amb xapeta curta de tir. És ideal per fer pizzes, pa, rostir un garrí, cabrit o qualsevol altra recepta culinària.

Amb les mateixes prestacions fem el forn metàl·lic, molt mes lleugers

Forn metàl·lic

És un forn de llenya per fer servir al pati o al jardí amb plaques d'acer. La gespa i el terra de la coberta estan protegits de la calor per una cambra de foc elevada. Té un disseny rústic amb un acabat negre durador.

Forns - graella

Permeten unir les avantatges del forn y la graella. Els famosos forns graella de GAUDIR AMB FOC, combinen forn i graella en una sola maquina, fusionant els beneficis de totes dues. L'olor i gust del fum aporten al menjar matisos diferents d'aromes que realcen el seu sabor original del nostre producte

El forn tipus tandoor

Tradició multi mil·lenària amb tecnologia del segle XXI. S'empra en l'elaboració de certs plats de nord de l'Índia i cuina pakistanesa, tal com el conegut pollastre tandurí, així com diverses classes de pa. També és utilitzat en la cuina àrab.