Forns de llenya

Els beneficis de cuinar en forns de llenya, per Gaudir amb Foc

Gaudir de la natura cuinant a l’aire lliure és una pràctica que permet desconnectar del caos de la ciutat i portar un estil de vida amb menys propensió a patir ansietat, estrès i atacs de nervis.
Cuinar en forn de llenya s’ha convertit en una activitat que uneix famílies i amics entorn del foc millorant les relacions socials i oferint als més petits un ensenyament sobre el correcte ús dels recursos naturals i respecte pel medi ambient. Gaudir amb Foc ofereix aquest tipus de forns amb materials resistents i adaptats per a tota classe de coccions.

Com es cuina en un forn de llenya?

Aquest forn està capacitat per a funcionar després que es faci foc en el seu interior, aconseguint els 500 °C ràpidament, ja que absorbeix la calor i el distribueix homogèniament. Gaudir amb Foc comercialitza forns de llenya ideals per a la cocció de pa i pizza i enfornat de carns de tota mena. El seu producte està fabricat amb cementando refractari i maons que mantenen la calor i garanteixen la llarga vida útil del forn. El mateix inclou un tub de sortida de fum amb chapeta tala de tir, un termòmetre integrat a la seva porta i funciona amb llenya o carbó vegetal.
Aquesta companyia comercialitza el forn en tres presentacions, denominades Núm. 1, Núm. 2 i Núm. 3. Cadascuna respon a dimensions de llarg i ample diferenciades, sent el primer el més petit i el tercer, el de major grandària. En ser fabricadors, aquesta empresa crea forns de llenya a mesura per a satisfer les necessitats dels seus clients. Cal assenyalar que totes les seves creacions són artesanals amb materials de primera qualitat.
 Neteja
 Copia el text

Quins beneficis té cuinar en forn de llenya?

Entre els múltiples avantatges que suposa implementar un forn de llenya en la llar, es troba la concentració del sabor, la qual cosa indica que els aliments queden deliciosos i resulten apetitosos, amb millor aroma, color i textura. Així mateix, en cuinar en un forn de llenya, es redueix la presència de greix i els aliments queden sucosos sense necessitat de químics afegits, és a dir, és una manera de cuinar saludable.
Un altre element substancial és l’estalvi energètic, ja que aquests forns retenen la calor de manera natural amb llenya i foc, evitant així la despesa en gas i energia elèctrica, factures que en països com Espanya són cada vegada més costoses. Per això, el forn a llenya és una excel·lent alternativa als mètodes convencionals de cocció.
Un forn de llenya permet estalviar aigua, ja que no requereix neteja excessiva ni crea brutícia com la que sí que ocorre, per exemple, amb una estufa o forn a gas. En aquest sentit, el cuinar amb llenya, es redueix l’emissió de gasos contaminants a l’atmosfera, com el CO₂, i es genera un menor impacte ambiental. 

GAUDIR AMB FOC es una nova empresa del grup EMISON, que des de 1953 es dedica a la fabricació de forns industrials, amb fàbrica a Llinars del Vallés.
Tenim per tant una amplia experiència amb foc y el seu comportament.
Neix amb la voluntat d'oferir al l'aficionat i al professional les millors eines i estris per gaudir del foc i cuinar amb foc de llenya o carbó, sigui al jardí o terrassa.
Fabricat amb planxes i perfils d’acer S235JR a la nostra fàbrica de Llinars del Vallés tenen el guix adequat per una llarga durada i una acurada elaboració.

Forn de Pedra

Fabriquem quatre tipus de forns de llenya. 

En primer lloc el forn de pedra és ideal per fer pizzes, pa, rostir un garrí, cabrit o qualsevol altra recepta culinària.
Forn fabricat amb maons i ciment refractari amb embocadura frontal en maó i porta metàl·lica, proveït de tub sortida de fum amb xapeta curta de tir. 

Amb les mateixes prestacions fem el forn metàl·lic, molt mes lleugers.

Forn graella

Tradició i avantguarda s’uneixen per dissenyar una elegant combinació de graella i forn en un sol equip, per dominar la brasa gastronòmica. Equipament fabricat amb aliatges d’ acer d’ alta tecnologia a mida i components locals de màxima qualitat. Una història de veritable amor per les brases.

El forn tipus tandoor

que és un tipus de forn de forma cilíndrica usat per cuinar els aliments en diverses gastronomies d’Àsia. Les temperatures al tandoor poden arribar als 480°.
S’empra en l’elaboració de certs plats de nord de l’Índia i cuina pakistanesa, tal com el conegut pollastre tandurí, així com diverses classes de pa. També és utilitzat en la cuina àrab.
Els aliments cuinats amb un forn tandoor mantenen tots els sucs i el sabor, es considera per molts dietistes com una forma sana de cuinar. Avui en dia moltes persones instal·len un tandoor a casa seva per fer pa i kebabs.