Forns

Escudella

Encenem el forn de llenya a la temperatura adequada per poder-hi cuinar. Introduïm la llenya a poc a poc (roure, alzina, fruiters, pi ..), a brasa viva i no deixant que s’apagui. Estarà llest quan arribi a la temperatura adequada. El color del forn, a l’inici de la crema serà negre, fins agafar el color blanc característic. Serà aquí quan apartarem les brases a l’interior deixant alguna brasa mig encesa si volem. Tanquem la porta, la boca de la xemeneia i ja tenim el forn a punt per cuinar. El temps de crema aproximat serà als voltants d’una hora.

Mentre es va cremant la llenya, prepararem els plats a cuinar. Amb un forn de 90 cm podrem cuinar fins a 6 cassoles alhora del mateix o diferents ingredients (aprox. 15 plats).

El gran avantatge de cuinar qualsevol plat al forn de llenya, és que no necessita sofregits ni guisats a part, ja que el cuit a la llenya realitza tot el treball per deixar-ho ben gustós.

INGREDIENTS: 
Xoriço, botifarra negre, botifarra de carn, patata tallada a tires o daus. En aquesta recepta no n’hi hem posat, però s’hi pot incloure-hi botifarra blanca i d’ou.

PREPARACIÓ: 
Posem tots els ingredients dins l’olla i l’omplim d’aigua. Ho introduïm al forn a una temperatura d’uns 200 º. Aconseguirem un brou al forn , que es pot fer durant unes 2 hores o bé deixar tota la nit al forn de llenya amb la calor sobrant d’altres guisats i que vagi coent a poc a poc, l’endemà tenim un caldo saborós fet a la llenya.

Es tracta d’un forn per a la cocció de pizzes o pa, coure carns, com garrí, xai …, peix, verdures … Tria el forn dels teus somnis I fes el primer pas per a gaudir de les teves noves receptes a el forn de llenya !