Encendre foc

Com fer un foc de Carbó?

Per a molts de nosaltres, no és tan fàcil saber com encendre un foca de carbó. Estem encantats de donar-te alguns consells! El primer que has de fer  de fer és triar carbó o briquetes? L’elecció final dependrà de la vostra preferència personal, però també del que aneu a preparar. El carbó vegetal no és res més que trossos de fusta carbonitzada. En general, és fàcil d’encendre i es crema bé, i ràpidament arriba a altes temperatures. Com més dura sigui la fusta de la qual està fet el carbó i com més grans siguin les peces, més gran serà el temps de combustió. El carbó de qualitat es crema completament i deixa poca cendra. Alguns tipus de carbó que provenen de la fusta dura també afegeixen sabor addicional als seus plats. Les briquetes, per altra banda, estan fetes de fusta carbonitzada triturada i un aglutinant. L’avantatge d’aquest tipus és que la seva compacitat li permet cremar-se durant molt de temps i, per tant, ser econòmic d’usar. El desavantatge, però, és que hi ha més residus de briquetes després de la combustió.

Però com es crema el carbó o les briquetes?

Cal encendre’l, pel que es por utilitzar directament una pastilla de fer foc que trobareu a tots els “supers”, però el millor és utilitzar una xemeneia d’encesa. Amb aquesta eina t’estalvies moltes molèsties.

Poseu alguns encenedors de llum a la graella inferior. Després omple’l amb carbó o briquetes. Després enceneu els llums a través d’un dels orificis al costat. L’avantatge d’aquest mètode és que la xemeneia d’encesa extreu l’aire calent des de baix i el difon al carbó. Quan les vores del carbó són incandescents o les briquetes estan cobertes amb una fina capa de cendra grisa, estan a punt per utilitzar i pots col·locar-les suaument al tanc del foc de jardí gràcies al sistema de caiguda segura. Després afegiu una mica més de carbó o briquetes al tanc fins que tingueu la quantitat de foc que necessitareu por la vostre preparació. Espereu fins que totes les brases / briquetes siguin incandescents. Sempre podreu afegir mes foc si us heu quedat curts